Bağdat'ın Şii mahallesine bombalı saldırı: 13 ölü

Bağdat'ın Şii mahallesine bombalı saldırı: 13 ölü

IŞİD, Bağdat'ta bombalı saldırı düzenledi. Şii mahallesinde yaşanan saldırıda 13 kişi öldü.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şiilerin yoğunlukla yaşadığı bölgede düzenlenen bombalı saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

IŞİD, Bağdat’ın Karrada mahallesinin merkezi bir caddesinde bulunan bir dondurma dükkanına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Reuters’ın haberine göre 13 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 30 kişinin yaralandı. Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Karrada mahallesinde düzenlenen saldırı, ilk IŞİD saldırısı değil. Geçtiğimiz yıl yine Ramazan ayında bomba yüklü bir kamyonla yapılan saldırı sonucu en az 324 kişi hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen bu saldırının 2003 yılındaki Amerikan işgali sonrasında yapılan en büyük saldırı olduğu belirtiliyor.

SABAH SAATLERİNDE İKİNCİ SALDIRI

Kentte 24 saat içinde bir saldırı daha düzenlendi. El Cezire’nin güvenlik kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde bu sabah saatlerinde El Şehada köprüsünde yaşanan patlamada en az yedi kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmamasına rağmen dün akşamki saldırının ardından, IŞİD’in yaptığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.