Bademkıran, Diyarbakır'da toprağa verildi

Bademkıran, Diyarbakır'da toprağa verildi

Cizre'de hayatını kaybeden ve parçalanan cenazesinin yarısı Mardin'e diğer yarısı ise Antep'e gönderilen Veysi Bademkıran, memleketi Diyarbakır'da toprağa verildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralıların mahsur kaldığı bodrumlara devlet güçleri tarafından düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden ve parçalanmış cenazesinin yarısı Mardin diğer yarısı Antep'e gönderilen Veysi Bademkıran, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde ailesi tarafından Diyarbakır'a getirilen Bademkıran, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile Yeniköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine MEYA-DER ve DBP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

Yeniköy Camii'nde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Bademkıran'ın cenazesi, okunan duaların ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Cenaze töreninde konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı Hasan Pençe, aileye başsağlığı dileyerek, Bademkıran'ın kimliği ve toprağı için mücadele yaşamını feda ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.