Babahan: Ana akım medya baskıyı görünce biat ediyor

Babahan: Ana akım medya baskıyı görünce biat ediyor

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Yayın Yönetmenliği" kampanyasını devralan Gazeteci Ergun Babahan, "Ana akım medya baskıyı görünce teslim oluyor, biat ediyor. İktidarın taleplerine uygun yayıncılığa başlıyor" dedi.

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmaya giren gazeteci, aydın ve yazarların başlatmış olduğu "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası, devam ediyor. Bugün nöbeti devralan Gazeteci Ergun Babahan, Türkiye'de olan diğer medya gruplarının mücadele etmektense biat etmeyi tercih ettiğini belirtti.

Babahan, "Türkiye'de özgürlük, özellikle basın özgürlüğü mücadelesi geniş kesimlere, ana akım medyaya yayılmış bir mücadele değil maalesef. İşte en son Hürriyet'e ve Doğan Medya Grubu'na yönelik baskılarda tanıklık ettik ki, ana akım medya baskıyı görünce teslim oluyor, biat ediyor. İktidarın taleplerine uygun yayıncılığa başlıyor" dedi. 

'Önemli olan endişelerin, korkuların üzerine gidebilmek'

Kürt ve sol basının ise mücadeleyi dar alanda tuttuğunu belirten Babahan, birçok alandan gazetecinin, bu mücadelede yer alması gerektiğini söyleyerek, özellikle bu dönemde ağır baskılar altında olan Kürt basınına destek olunması gerektiğini belirtti.

Babahan, "Zaten Kürt coğrafyası bugün Türkiye'de ana akım medyanın görmediği, yok saydığı hak ihlallerini ve hukuk dışı uygulamalarının hat safhaya ulaştığı bir dönemde tek haber kaynağımız, sadece orada çalışan genç Kürt gazetecilerdir" diye konuştu.

Yaşanan son süreçten sonra ister istemez bir tedirginlik söz konusu olduğunu belirten Babahan, "Böyle bir dönemde tedirginlik olmuyor mu? Oluyor. Ama önemli olan endişelerin korkuların üzerine gidebilmek. Cesaret denilen şey hiçbir şeyden korkmamak değil, o korkuların üzerine yürümektir" ifadesinde bulundu. 

Babahan, "Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti olacaksa, bunun için mücadele verilmeli" diyerek, Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden birinin yaşandığını ve halkın bu dönemde en çok ihtiyacı olduğu şeyin gerçek haber alma hakkı olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.