AYM 6'sı çocuk 15 kişi için tedbir talebini reddetti

AYM 6'sı çocuk 15 kişi için tedbir talebini reddetti

Anayasa Mahkemesi, Sur'da 6'sı çocuk 15 yurttaş için sokağa çıkmaya yasağına dair "geçici tedbir" talebini reddetti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mahsur kayan yakınlarından haber alamayan aileler, akrabalarının hayatından endişe duyduklarını belirterek, Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır şubelerine başvurdu. Bunun üzerine harekete geçen İHD ve MHD, Sur'da mahsur kalan Aynur Arslan (35) ve çocukları Gülistan Arslan (10), Rojda Arslan (7), Muaz Arslan (6), Özgür Arslan (4) ile Hülya Erkaplan (25), Emine ABİŞ (31) ve eşi Cengiz Abiş ile çocuğu Talat Abiş (7), Seniha Sürer (57), Seda Aslan (26) ile 4 aylık bebeği Elif Su Aslan, İhsan Karatay, Ahmet Karatay ve Hasan Tekdemir (85) için "sokağa çıkma yasağı"na dair"geçici tedbir" kararı alınması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapmıştı. 

Başvuruları değerlendiren AYM, 6'sı çocuk 15 yurttaş için yapılan başvuruyu reddetti. Ret kararının başvurucular tarafından yakınlarının yaşamlarının tehlike altında olduğunu ileri sürecek somut bilgiler verilmediği ve yapılan araştırma neticesinde de bu iddiaları doğrulayacak bilgilere ulaşılamadığı gerekçe gösterilerek ret edildiği kaydedildi. Ayrıca ret kararında, mahsur kalan kişilerin telefonla iletişim kurma imkânları bulunmasına rağmen bulundukları adres ve sağlık durumları hakkındaki bilgileri kamu makamlarıyla doğrudan iletişime geçerek paylaşmamaları, sağlık hizmetlerine erişim ve güvenli bölgeye tahliye olma yönünde iradeleri bulunup bulunmadığı konusunda tereddüt oluşturduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.