Aylan'ın babasından yeni yıl mesajı

Aylan'ın babasından yeni yıl mesajı

Yunanistan'a geçmek için denize açıldıkları botun Bodrum'da batması sonucu cansız bedeni kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin babası Abdullah Kurdi, İngiliz kanalı için yeni yıl mesajını okudu.

Bodrum'dan Yunanistan'a geçmek için denize açılan botun batması sonucu ölen 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedeninin karaya vurması dünya gündemine oturmuştu. Mülteci krizine yönelik tartışmalar devam ederken İngiliz Channel 4 televizyonunda her yıl yayınlanan yeni yıl mesajını bu kez Aylan'ın babası Abdullah Kurdi okudu.

Abdullah Kurdi, mesajında şunları kaydetti: "Tüm dünyanın Suriyelilere kapılarını açması istiyorum. Bir kişinin diğerine kapıyı kapatması oldukça zor bir durum. Eğer bir kapı açılırsa onlar da kendilerini aşağılanmış hissetmeyeceklerdir. Yılın bu zamanında huzur ve güven arayan babaların, annelerin ve çocukların çektikleri acıları düşünmenizi istiyorum. Sizden tek istediğim biraz sevgi. İyi seneler. Umarım, gelecek yıl Suriye'deki savaş biter ve dünyaya barış hakim olur"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.