Aydın'da sıcaklık tatili

Aydın'da sıcaklık tatili

Sıcaklığın 47 dereceyi bulduğu Aydın'da, hamile kadınlar ile sağlık sorunu bulunan kamu görevlilerine Pazartesi ve Salı günleri için idari izin verildi.

Aydın'da mevsim normallerinin 5 ile 9 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle hamile kadınlar ile sağlık sorunu bulunan kamu görevlilerine Valilik tarafından Pazartesi ve Salı günleri idari izin verildi. Kentte hava sıcaklığı bugün 47 dereceyi görürken Aydın Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, kentte 20 Haziran Pazartesi günü sıcaklığın 44 derece civarında seyredeceği belirtilerek, başta hastaneler olmak üzere tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını gerekli tedbirleri alması hususunda uyardı.

Yurttaşların gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını isteyen valilik, açıklamasında "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile, kalp damar hastalığı, hipertansiyon, KOAH, diyabet, kanser gibi kronik hastalığı olan kamu görevlilerinin 20 -21 Haziran 2016 Pazartesi ve Salı günleri idari izinli sayılmaları, mecbur kalınmadıkça sıcaklığın yoğun olarak hissedileceği 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması hususunda bilgi ve gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Aydın'ın önümüzdeki bir hafta boyunca Kuzey Afrika üzerinden gelen kuvvetli sıcak hava dalgasının etkili olacağını duyurdu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.