Avustralya Başbakanı Turnbull: Barış sağlanana kadar sizinleyiz

Avustralya Başbakanı Turnbull: Barış sağlanana kadar sizinleyiz

Bağdat’ı ziyaret eden Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Irak Başbakanı Haydar El İbadi, iki ülke arasındaki ilişkiler, IŞİD’le mücadele ve bölgesel konuları ele aldı.

Irak Başbakanlık basın ofisinin açıklamasına göre İbadi, başkent Bağdat'taki ofisinde Turnbull ile bir araya gelerek, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, Iraklı güçlerin IŞİD’le mücadelesi, Irak'ın askeri, güvenlik ve mali riskleri ile bölgesel konuları ele aldı.

İbadi, Turnbull'a Avustralya'nın Iraklı güçlerin silahlandırılması ve eğitilmesinin yanı sıra hava saldırıları için insansız hava aracı desteğini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Açıklamada İbadi’nin Turnbull’a "IŞİD çetelerinin bulunduğu Suriye sınırında sorunlar yaşanacak. Sınırın kontrol altına alınması gerekiyor" diyerek, Suriye'de siyasi çözümün önemine işaret ettiği aktarıldı.

TURNBULL'DAN İBADİ'YE ÖVGÜ

Avustralya Başbakanı Turnbull da ülkesi ve hükümetinin Irak'a desteğini vurgulayarak, ikili ilişkiler ve Irak güçlerinin Ramadi'deki başarısında İbadi'nin rolünden övgüyle bahsetti.

İbadi'yi ülkesine davet eden Turnbull, "Irak'ın karşı karşıya kaldığı riskleri biliyoruz fakat aynı zamanda başarı ve Musul'u yakında kurtaracağınızdan dolayı iyimseriz. Barışı gerçekleştirene kadar sizinle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Turnbull ayrıca, Suriye'de ulusal uzlaşı ve siyasi çözümü desteklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.