Avukatlar ve MAZLUMDER, 'kimyasal gaz' iddiaları için heyet oluşturdu

Avukatlar ve MAZLUMDER, 'kimyasal gaz' iddiaları için heyet oluşturdu

Van Baro Başkanı Murat Timur, Mezopotamya Hukukçular Derneği ve MAZLUMDER üyelerinden oluşan 9 kişilik heyet, bombardımanın sürdüğü Yüksekova'daki kimyasal yada zehirli gaz iddialarıyla ilgili iddiaları yerinde incelemek için temaslarda bulundu.

YÜKSEKOVA - Van Baro Başkanı Murat Timur, Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) ve MAZLUMDER üyelerinden oluşan heyet, bombardımanın sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

Yüksekova'ya gitmeden önce Hakkari'ye gelen heyetin Hakkari Barosu ve yetkililer ile görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Yapılacak görüşmelerin ardından bölgeye gidip incelemelerde bulunacaklarını söyleyen Timur, HDP'li vekiller tarafından kamuoyuna yansıyan iddialar için gerekirse soruşturma başlatılması için başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Timur, "Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ile de görüşme yapacağız ve bağımsız hukukçular heyeti olarak yaptığımız araştırma ve incelemeleri kamuoyuna paylaşacağız" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.