Avukatınızdan önce siz öğrenin

Avukatınızdan önce siz öğrenin

Vatandaşlar, sistem sayesinde, davalarının nasıl sonuçlandığını, ne zamana ertelendiğini, Yargıtay'a ne zaman gittiğini de öğrenebiliyor.

ANKARA - Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mesut Orta, AA muhabirine, BM'den birincilik ödülü alan SMS Bilgi Sistemi'ni anlattı.

Orta, cep telefonundan vatandaşlık numarasıyla tüm operatörlerden 4060'a mesaj atarak SMS bilgi sistemine abone olunabildiğini anımsattı. Orta, ''SMS bilgi sisteminden TC kimlik numaranızı yazıp sorguladığınızda Türkiye'deki icra daireleri, idari ve adli yargıyla ilgili davaların tamamıyla ilgili bilgi geliyor. Başsavcılıkların yaptığı soruşturmalar ve cezaevleri dışındaki tüm bilgiler vatandaşlarımızla paylaşıyoruz'' dedi.

Sistem sayesinde vatandaşların dava dosyası hakkında avukatlarından önce bilgi sahibi olduklarını aktaran Orta, bu konuda avukatlardan serzenişler aldıklarını söyledi. 

SMS'le çağrı

UYAP SMS Bilgi Sistemine abone olanların sayısının 777 bin 123'e ulaştığı bilgisini veren Orta, yargı sürecinin hızlandırılması ve vatandaşların hak kaybına uğramaması için vatandaşların davetiye ile yargı birimlerine çağrılmasından önce, SMS'le çağrılmaları için gerekli altyapının kurulduğunu da belirtti. Orta, bu kapsamda vatandaşların cep telefonlarına yargı birimlerince mesaj gönderilebildiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.