Avrupa'da ücretsiz internet kararı

Avrupa'da ücretsiz internet kararı

Avrupa Birliği Konseyi'nin aldığı karara göre, Avrupa Birliği üye ülkelerinde en az 6 bin noktaya ücretsiz kablosuz internet erişimi sağlanacak.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi tarafından ortaklaşa kabul edilen “WiFi4EU” isimli projeyle, yüksek kaliteli internete daha fazla Avrupa vatandaşının erişiminin sağlanması amaçlanıyor.

Resmi internet sitesinden duyurulan kararda şehir merkezleri, kütüphaneler, parklar ve diğer halka açık mekanlarda kablosuz internet hizmetinden yaralanabilecek.

Yaklaşık 120 milyon euroya mal olacak projenin tüm masrafları da Avrupa Birliği (AB) tarafından üstlenilecek. Yerel yönetimler ve diğer kamu hizmeti veren yerlerin başvurabileceği projeden yararlanan kurumların, 3 yıl boyunca internet altyapısının bakımını üstlenmesi gerekiyor. Ücretsiz kablosuz internet için proje başvurularının 2018 yılında başlaması planlanıyor. (DW Türkiye)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum