'Avrupa Kürtler konusunda ikiyüzlü' diyerek ödülü reddetti

'Avrupa Kürtler konusunda ikiyüzlü' diyerek ödülü reddetti

İngiltere Londra Uluslararası Dünya Sinemacıları Film Festivali'nde, "En İyi Yabancı Film" dalında birinci olan "Kurdistan Kurdistan" filmin yönetmeni Bülent Gündüz, "Avrupa Kürtler konusunda ikiyüzlü bir politika izliyor" diyerek, ödülü almayı reddetti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 27 Şubat akşamı gerçekleşen Londra Uluslararası Dünya Sinemacıları Film Festivali'nde, "Yabancı Dilde En İyi Yabancı Film" dalında "Kurdistan Kurdistan" filmi, 15 film arasında birinciliğe seçildi. Filmin yönetmeni Bülent Gündüz, "Avrupa Kürtler konusunda ikiyüzlü bir politika izliyor" diyerek ödülü reddetti.

'Kürtler insanlığın onurunu ayakta tutan tek halktır'

Ödül için teşekkür eden Gündüz, "Burada, siz değerli sanatçılarla bu anı paylaşmak benim için onur verici. Ben sayısı 40 milyonu bulan ve aynı zamanda devleti olmayan bir halka, yani Kürt halkına mensup bir sinemacıyım. Kürtler, bugün insanlığın ortak düşmanı olan barbar IŞİD çetelerine karşı savaşan ve aynı zamanda insanlığın onurunu ayakta tutan tek halktır" dedi.

Avrupa 'ikiyüzlü' diyerek ödülü geri çevirdi

Verdikleri onurlu mücadeleye rağmen Kürtlerin dünyadan hiçbir zaman gerekli desteği görmediğini kaydeden Gündüz, "Kürtler bu onurlu mücadeleye rağmen yaşadıkları her coğrafyada katliamlara maruz kaldı. Bir insan olarak ve bir Kürt olarak, yaşadığımız katliamlara dikkat çekmek, dünyanın; özellikle Avrupa (İngiltere, Fransa ve Almanya) ülkelerinin Kürt sorununa karşı sergilediği ikiyüzlü tavra dikkat çekmek için bize verilen bu ödülü reddetmek durumundayım. Festival jürisine tekrar teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.