Avrupa Birliği'nden Google'a rekor ceza!

Avrupa Birliği'nden Google'a rekor ceza!

Avrupa Birliği Google'u para cezasına çarptırdı. Komisyon gerekçe olarak Google'un arama sonuçlarını manipüle etmesini gösterdi.

Google, rekabet kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle Avrupa Birliği tarafından 2.42 milyar euro tutarında cezaya çarptırıldı.

Habertürk’ün haberine göre, Avrupa Komisyonu’nun Google’a verdiği rekor cezanın nedenini ise arama sonuçlarını kendi lehine olarak yeni Google alışveriş servisleri doğrultusunda manipüle ettiği ve pazar hakimiyetini kötüye kullanması olarak gösterdi.

7 yıldır süren araştırmanın sonucunda verilen karara ilişkin gerekçe Google tarafından reddedilirken, Avrupa Komisyonu henüz ayrıntılı bir yorumda bulunmadı.

Öte yandan, AP tarafından bildirilen habere göre Google’a arama sonuçlarıyla ilgili söz konusu manipülasyonu durdurması için 90 günlük süre tanındı. Aksi takdirde bağlı olduğu Alphabet’in dünya genelindeki günlük cirosunun yüzde 5’i oranında ek cezalarla yüzleşileceği kaydedildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.