ATV'ye Atatürk'e hakaret cezası

ATV'ye Atatürk'e hakaret cezası

RTÜK, ATV Avrupa kanalında Atatürk ve İnönü’ye hakaret edildiği iddiasıyla yapılan şikayeti karara bağladı. Kanal para cezası ödeyecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın ATV Avrupa kanalında Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye hakaret edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu sonuçlandırdı.

Gerçek Gündem’in haberine göre, RTÜK, kanala 6112 sayılı kanunun 8. Maddesinin 1/ (ç) ve (i) bendleri kapsamında yaptırım uygulanma kararı aldı. Söz konusu düzenleme para cezası öngörüyor.

Kararın ardından açıklama yapan Yarkadaş, cumhuriyetin kurucuları ve kurucu değerlerine olan sistematik saldırıların sürdüğünü belirterek, “Bu iftira ve hakaretlere sessiz kalacağımızı düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bir takım kendini bilmezlerin alçakça saldırılarına sessiz kalmayacağız” ifadesini kullandı.

AKİT TV İÇİN ŞİKAYET

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKİT TV’de yayınlanan bir programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret edildiği gerekçesiyle de RTÜK’e başvurdu.

Yarkadaş, AKİT TV’de 21 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan “ANA HABER ” isimli programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ispattan yoksun iftira ve hakarette bulunulduğu gerekçesiyle RTÜK’e şikayet dilekçesi verdi.

Yarkadaş, söz konusu yayının 6112 Sayılı yasa çerçevesinde değerlendirilerek gereğinin yapılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.