ATA İttifakı dağıldı: Oğan ve Özdağ, ayrı görüşme trafiği yürütüp, ayrı ayrı tavır açıklayacak

ATA İttifakı dağıldı: Oğan ve Özdağ, ayrı görüşme trafiği yürütüp, ayrı ayrı tavır açıklayacak

14 Mayıs seçimlerinde Sinan Oğan’ı aday gösteren ATA İttifakı, ikinci turda desteklenecek aday konusunda görüş ayrılığına düştü ve ittifak dağıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la geçen hafta görüşen Sinan Oğan, tutumunu bugün saat 17.00’de açıklayacak.

İttifakın başını çeken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise partisinin tutumunu, yarın basın toplantısıyla açıklayacak.

İttifakta yer alan Adalet Partisi ise Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.

Halk TV'ye konuşan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Her parti istediği kararı verir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca'nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan Bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna altı gün kala AK Parti ve CHP, ilk tur seçimde yüzde 5,17 oy Sinan Oğan ve kendisini aday gösteren ATA İttifakı partileri ile temas trafiğini sürdürüyor.

Kulislerde, Oğan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek açıklayabileceği, Özdağ’ın ise destek ilkelerini açıklayıp, bir tarafa açık destek vermeyeceği konuşuluyor.

İki ismin ayrı ayrı açıklamalar yapması da ikinci tur için alınacak tutum konusunda uzlaşmaya varılmadığının işareti olarak yorumlanıyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.