Astım hastası Arin bebeğin annesinin denetimli serbestlik başvurusu reddedildi

Astım hastası Arin bebeğin annesinin denetimli serbestlik başvurusu reddedildi

9 aylıkken cezaevine giren ve şimdi 1 yaşında olan astım hastası Arin bebeğin annesinin denetimli serbestlik başvurusu reddedildi. Doktorlar astım hastası olan Arin’in 6 ay hastanede tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Mardin’in Ömerli ilçesi DBP eski İlçe Eşbaşkanı Esma Yılmaz, 29 Kasım 2017 tarihinde tutuklanmıştı.

9 aylık bebeği Arin ile Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Yılmaz, 1 yaşındaki astım hastası bebeğinin cezaevinin kötü koşullarında kalmaması için denetimli serbestlik başvurusunda bulundu.

Başvurusu Mardin İnfaz Hakimliği’nce ‘hücre cezası’ gerekçe gösterilerek reddedildi.

Baba Mihdi Yılmaz, ‘Kızımın tedavi edilebilmesi için doktorlar tarafından rapor verildi, dışarıda gözetim altında 6 ay tedavi edilmesi gerekiyor ancak çocuğum emzirme döneminde olduğu için annesiz nasıl tedavi edeceğiz?’ dedi. Yetkililere seslenen Yılmaz, eşinin durumunda olan birçok çocuklu kadın tutuklu olduğunu belirterek, bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi için çağrıda bulundu.

MA’dan Berivan Altan’ın haberine göre, Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ömerli eski ilçe Eşbaşkanı Esma Yılmaz’ın astım hastası 1 yaşındaki bebeği Arin’in cezaevi koşullarında kalmaması için denetimli serbestlik istemiyle başvurduğu Mardin İnfaz Hakimliği’nden ret yanıtı geldi. Arin’in durumu ise her geçen gün kötüleşiyor.

BABA YILMAZ: 6 AY ANNESİZ NASIL TEDAVİ EDİLECEK?

Geçtiğimiz hafta cezaevine giderek, eşiyle görüşen Mihdi Yılmaz, doktorların Arin bebeğin bir an önce tedavi edilmesi için rapor verdiğini söyledi. Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi’nden hastaneye götürülen kızı Arin için doktorların dışarıda, hastane gözetiminde 6 ay tedavi edilmesi gerektiğinin söylendiğini belirten Yılmaz, “Eşim çocuğun tedavi edilmesi için dışarı çıkarılmasını istiyor; ama çocuğum emzirme aşamasında, annesiz nasıl tedavi edeceğiz?” diye sordu.

DOKTOR, ‘HAVALAR SICAKTIR’ DEYİP  GERİ KOĞUŞA GÖNDERDİ 

Arin’in hastalığının gittikçe ilerlediğini ve bronşit olduğunu belirten baba Yılmaz, şöyle devam etti: “Ona verdikleri ilaçlar farklı. Eşim ilaçları verdikten sonra kızımın daha da kötü olduğunu ve kendinden geçtiğini söylüyor. Eşim, kızım Arin’in hastalandığı için revire götürdüğünü ve ateşinin 39,5 olduğunu söyledi. Ancak, doktor, kızıma eliyle dokunarak, ‘havalar sıcaktır’ deyip koğuşa geri göndermiş. Kızıma verilen ilaçların isimlerini dışarıda doktorlara sordum. Hastalığını söyledim, doktorlar, ‘bu ilaçlar, bu hastalığın ilaçları değil’ dedi.”
 
MARDİN’E SEVK TALEBİ

Bir yaşındaki kızı Arin’in durumundan endişe ettiğini belirten baba Yılmaz, bu hafta içinde dilekçe vererek, kızını alacağını belirterek, “Eşimin denetimli serbestlik başvurusu hücre cezası aldığı gerekçesiyle reddedilmiş. Mardin’e gönderilmesini istiyoruz, onu da kabul etmiyorlar. En azından Mardin’e sevk edilse gündüz kızımı tedaviye götürdükten sonra yeniden annesinin yanına götürebilirim” ifadelerini kullandı.
Yetkililere seslenen Yılmaz, “Arin dışında 3 çocuğum daha var. Arin’in tedavisi, annesinden ayrı nasıl tamamlanacak?” diye sordu. Eşinin durumunda birçok kadın tutuklu olduğunu vurgulayan Yılmaz, bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi için çağrıda bulundu.

ÇOCUKLAR ATLETLERİ ISLATILARAK, SERİNLETİLİYOR

Tüm bunların yanı sıra cezaevinde kalan tutukluların yaşanamaz koşullarda olduğunu kaydeden Yılmaz, 12 kişilik koğuşta 33 kişi kaldıklarını ve Arin bebek gibi 2 çocuğun daha aynı koğuşta kaldığını belirtti. Yılmaz, “Havalar sıcak olduğu için bu hafta çocuklardan birini ailesi dışarıya gönderdi. Benim çocuğum bir yaşında, diğeri dört buçuk yaşında. Çocuklar sıcaklardan kaynaklı yara, bere içerisinde. Havalar sıcak olduğu için küçük çocukların atletleri ıslatılarak, serinlemesi sağlanıyor. Bu durumda çocukların vücutlarında lekelere neden olmuş” diye konuştu.

GÜNDE BİR SAAT SU VERİLİYOR!

Bunun yanı sıra 5 bin kişilik cezaevinde günde bir saat su verildiğini dile getiren Yılmaz, bu durumun 6 aydır devam ettiğini ve sulardan kurt çıktığını söyledi. Tutukluların, cezaevi idaresine bu durumu sorduğunda, “Cezaevinin suyu hâlâ çekilmemiş, havaalanı yakın olduğu için oranın sularından yararlanıyoruz” cevabı aldığını anlatan Yılmaz, “Eşim suyun kendilerine yetmediğini söylüyor. Bırakılan suyu çocuklara ve hasta olan tutuklulara kullandırtıyorlar. Bu sıkıntıları dile getirenlere ise keyfi disiplin cezaları veriliyor. ‘Suyumuz yok’ diye başvursalar dahi disiplin cezalarına maruz kalıyorlar. Eşime, sadece su sıkıntısını dile getirdiği için hücre cezası verilmiş” dedi.

NE OLMUŞTU?
 
Mardin’in Ömerli ilçesi DBP eski İlçe Eşbaşkanı Esma Yılmaz, 2016 yılında gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış ve 3 ay sonra tahliye edilmişti. 29 Kasım 2017 tarihinde yeniden tutuklanan Esma Yılmaz, 9 aylık bebeği Arin ile Urfa 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde tutuluyor. Yılmaz hakkında başka bir dosyadan “örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla istenen 4 yıllık hapis cezası, Bölge İstinaf Mahkemesi’nde bekliyor. Yılmaz’ın Arin bebek dışında 3 çocuğu daha var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.