Askerler tapulu arazisinden zorla çıkardı

Askerler tapulu arazisinden zorla çıkardı

Şemdinli'nin Derecik (Rûbarok) Beldesi'nin Yeşilova (Navberojan) köyünde tapulu arazisine ev yapmak isteyen Mikat Kaynak isimli yurttaş, arazinin karakola yakın olması gerekçesiyle askerlerce engellenerek, arazisinden çıkarıldı.

Hakkari'nin Şemdinli (Şemzînan) ilçesine bağlı Derecik (Rûbarok) Beldesi'nin Yeşilova (Navberojan) köyünde tapulu arazisine ev yapmak isteyen Mikat Kaynak isimli yurttaş, askerlerce engellendi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, Köye bağlı Mûseka (Gökçetaş) mezrasındaki arazisinde iş makinesiyle temel atma çalışması başlatmak isteyen Kaynak, Yeşilova Hudut Taburu'na yaklaşık 100 metre uzaklıktaki arazisine gidip kazı başlattı.

i-1-20160301134816.jpg

Tapulu arazi karakola yakın diye engel oldular

Tabura bağlı askerler söz konusu tapulu arazinin karakola yakın olduğu gerekçesiyle, "Buraya ev yapamazsınız, buna müsaade etmeyiz" diyerek iş makinesini durdurdu. Kendisini engelleyen askerlere başka tapulu arazisi olmadığını söylediğini ifade eden Kaynak, "Kiralık ve tek odalı bir evde yaşıyoruz. Benim tek arazim burası ve ben de buraya ev yapmak istedim. Sabah saatlerinde iş makinesi kiralayıp çalışma başlattık. Ev inşaatı için zemin çalışmasına başladığımız anda askerler yanımıza gelerek çalışmayı durdu" dedi.

'Ev yapacak başka yerim yok'

Askerlerin kendisini zorla tapulu arazisinden çıkardığını belirten Kaynak, "Benim tapulu arazim ve ev yapmak istedim, ancak aldırış etmeyerek bizi buradan çıkardılar. Ev yapacak başka yerim yok ve yıllardır kendime ev yapma hayaliyle yaşıyorum. Şimdi de devletin askerleri engel oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum" diyerek, duruma tepki gösterdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.