Asırlık firma Japonlara satılıyor

Asırlık firma Japonlara satılıyor

Türkiye'nin asırlık firmaları arasında yer alan ve Kemal Kükrer markasıyla bilinen Kükre Gıda'nın tamamı Japonların oluyor.

Japon Ajinomoto firması Türkiye’deki gıda yatırımlarını büyütüyor. Geçen yıl Yıldız Holding şirketlerinden Örgen Gıda’yı satın alan Ajinomoto, Türkiye’nin en eski markalarından biri olan Kemal Kükrer’in tamamını almak için de harekete geçti. Rekabet Kurumu’nun onayıyla birlikte kalan hissenin de devri gerçekleşmiş olacak.

Türkiye’ye 2013 yılında Kükre Gıda’nın yüzde 50’sini alarak giren dünyanın en büyük sos üreticisi Ajinomoto, yatırımını artırma kararı aldı. Şirket bu karar doğrultusunda Gülel Ailesi’nde bulunan Kükre Gıda’nın kalan yüzde 50 hissesini de alarak şirketin tamamına sahip olacak.

Kemal Kükrer markasıyla bilinen sos, sirke ve turşu üreticisi Kükre Gıda’nın tarihi 1915 yılına kadar gidiyor. O tarihlerde Eskişehir Odunpazarı’nda bir evin bodrum katında meşe agacından özel olarak yapılmış iki adet fıçıyla başlayan üzüm sirkesi serüveni, 1990’larda bitmeye yüz tutsa da 1999 yılında Gülal Ailesi tarafından satın alınınca tekrar canlandı ve yurtdışına açıldı.

REKABET KURUMU DUYURDU

Konuyla ilgili Rekabet Kurumu’nun sitesinde yer alan bildirimde şöyle denildi: “İşbu bildirim Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyat ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin sermayesinin yüzde 50’sini temsil eden payların Ajinomoto Co .Inc. tarafından Cavit Gülel,Sabri Gülel ve Serkan Gülel’den devralınmasına ilişkindir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.