Artvin'de polis müdahalesi: Çok sayıda yaralı var

Artvin'de polis müdahalesi: Çok sayıda yaralı var

Artvin Devlet Hastanesi önüne gelen yurttaşlara müdahale eden polis, yürüyüş öncülüğünü yapan kadınları yere yatırarak darp etti.

Artvin'de merkezde kurulan direniş çadırı önünde toplanan binlerce yurttaş, "Bu inşaat yasal değildir" belgesini taşıyan kadınların öncülüğünde Cerattepe'ye doğru yürüyüşe başladı. Artvin Devlet Hastanesi önüne gelindiğinde ise polis yurttaşlara saldırdı. Kadınlar yere yatırılarak darp edilirken, mezarlığa konuşlanan polisler ise şehrin dört bir yanını gaza boğarak plastik mermilerle yurttaşlara müdahale etti.

Yoğun gaz kapsülü ve biber gazıyla yapılan saldırıda HDP Ankara İl Örgütü'nden Zeyno Bayramoğlu'nun ayağı kırılırken, Kadınların Postası editörünü kafasından yaralandı. JINHA muhabiri Habibe Eren ise bariyerlerden yuvarlandı. Saldırıda yurttaşların bir kısmı astım krizine girdi. Çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

art1.jpg

art2-001.jpg

art3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.