Artçılar sürdü, halk geceyi dışarda geçirdi

Artçılar sürdü, halk geceyi dışarda geçirdi

Çanakkale Gökçeada açıklarında dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları gece boyunca devam etti. Çanakkale'de evlerine giremeyenler geceyi parklarda geçirdi.

Merkez üssü Gökçeada olan 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından büyük panik görülen kentte oturanların büyük bölümü gece evlerine girmedi.

Yaşadıkları korku dolu dakikaların şokunu üzerinden atamayanlar, gün boyu açık alanlarda vakit geçirdi. Akşam olduğunda evlerine dönmekte endişe edenler açık alanlarda kalmayı tercih etti.

Kimi çadır kurup içinde uyuyarak sabahladı. Çanakkaleliler'in bir bölümü de battaniyelere sarılıp uyudu. Bazı kişiler de sabaha kadar yerlere serdikleri örtülerin üzerinde sohbet ederek vakit geçirdi.

Esenler Mahallesi'nde Belediye ait piknik alanı ile Özgürlük Parkı içine çok sayıda kişi çadır kurdu.

Önlem amacıyla evlerine girmek istemedikleri için dışarıda sabahlamak istediklerini belirten aileler, deprem anında çok korktuklarını, evlerine girmeye çekindiklerini geceyi sokakta sabahlayarak geçirdiklerini söyledi.

Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki olan ve 12.25'te meydana gelen deprem, deniz tabanının 25 kilometre derinliğinde yaşandı.

1'İ AĞIR 266 YARALI 

Yetkililerin 'büyük bir deprem' değerlendirmesinde bulunduğu sarsıntıda can kaybı yaşanmazken, 1'i ağır 266 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.