Arkadaşını Öldürüp Cesedini Yakan Sanığa Ömür Boyu Hapis

Arkadaşını Öldürüp Cesedini Yakan Sanığa Ömür Boyu Hapis

Geçen yıl öldürülerek, cesedi aracın içinde yakılan 30 yaşındaki Mehmet Nurettin Gülsüm'ü öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Askeri Alkan'a, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 26 Kasım 2013 tarihinde Mehmet Nurettin Gülsüm'ün otomobilinin içinde yakılarak öldürülmesi olayı ile ilgili arkadaşı Askeri Alkan'ın tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Davanın 3'üncü duruşmasına sanık Askeri Alkan, SEGBİS sistemiyle katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, öldürülen Nurettin Gülsüm ile alacak-verecek anlaşazlığı bulunan sanık Askeri Alkan'ın, kimliği tespit edilemeyen şüphelilerle eylem birliğine vararak cinayeti işlediğini belirtti.

Olayda kullanılan silahın ele geçirilemediğini vurgulayan savcı, Gülsüm'ün öldürülmesi sırasında asfalt yola kan ve beyin parçalarının saçıldığını söyledi. Sanığın daha sonra cesedi bindirdiği aracı yaktığını belirten Savcı, maktül Nurettin Gülsüm'ün yanarak tamamen kömürleştiğini belirtti. Sanığın yüz ve ellerinde yangından dolayı kızarıklık oluştuğunu vurgulayan Savcı, Askeri Alkan'ın yanan saçlarını gizlemek için cinayetten sonra berbere gittiğini de belirtti. Sanığın ifadelerinin olayın oluş şekline uygun olmadığını belirten Savcı, Askeri Alkan'ın 'Tasarlayarak insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Sanık Askeri Alkan ise, suçlamaları kabul etmediğini anlatırken "Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi. Duruşmaya kısa ara veren mahkeme heyeti, sanık Askeri Alkan'ı 'Tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme sanık Alkan'a Nurettin Gülsüm'e ait aracı yaktığı için de 1 yıl hapis cezası verdi. Sanığa verilen ceza oranında herhangi bir indirim yapılmadı. Mahkeme, sanık Askeri Alkan'ı evinde sakladığı iddia edilen dayısı Mehmet Arslan'ın ise 'Suçluyu kayırma' suçundan beraatine karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.