Arjantinli futbolcular hocalarının sahaya çıkmasını istemiyor!

Arjantinli futbolcular hocalarının sahaya çıkmasını istemiyor!

Arjantin'de, Hırvatistan yenilgisinin yankıları sürüyor. Takım, teknik direktör Jorge Sampaoli sahaya çıkmak istemiyor.

Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’na kötü başlayan, İzlanda’yla 1-1 berabere kalan, Hırvatistan’a da yenilen Arjantin’de teknik direktör Jorge Sampaoli, sorumluluğu üstüne aldı ancak tepkiyle karşılandı. 1 puanda kalan Arjantin’de oyuncular toplantı yaptı ve hocalarının maça çıkmamasını istedi.

2018 Dünya Kupası’nda D Grubu’nda İzlanda ile berabere kalan Arjantin, ikinci maçta da beklediğini bulamadı. Hırvatistan’a 3-0 kaybederek 1 puanda kalan ve gruptan çıkma şansını zora sokan Arjantin’de teknik direktör Jorge Sampaoli’nin taktikleri tartışma konusu oldu. 58 yaşındaki teknik direktör ile futbolcular arasında Hırvatistan maçının ardından tartışma yaşandığı iddia edildi.
Sampaoli, yaptığı açıklamayla sorumluluğu üstlenmesine rağmen oyuncular tepki gösterdi. Futbolcular, gruptaki son maçları olan Nijerya karşısında teknik direktör Sampaoli’nin takımın başında olmasını istemedi!

Habertürk’ün haberine göre, kendi aralarında toplantı gerçekleştiren Tangocular, Sampaoli’nin bir an önce gönderilerek Nijerya maçına çıkmamaları yönünde karar aldı. Oyuncuların toplantısında Nijerya karşılaşmasında takımın başında Burruchaga olması yönünde fikir birliği çıktı.

SAMPAOLİ’DEN TEPKİYLE KARŞILANAN AÇIKLAMA 

Sampaoli, Hırvatistan maçı sonrasında açıklama yapmış ve Arjantin kadrosunun Messi’nin parlaklığını gölgelediğini ifade etmişti. Sampaoli “Takım ideal seviyeye ulaşamadığı için Leo’nun performansı limitli hale geliyor. Messi’ye en iyi şekilde eşlik edecek takımı oluşturamadık. Şu anda Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi kıyası yapamayız. Yenilgideki tüm sorumluluk benin. Oyun planını daha farklı şekilde kurgulayabilirdim” dedi.

ARJANTİN MEDYASI AYAKTA!

Arjantin medyası da teknik heyet ve oyuncuları eleştiri yağmuruna tutarken Arjantinli teknik direktör ve ülkenin en önemli medya kuruluşlarından TyC’nin yorumcusu Ricardo Caruso Lomdardi’den önemli bir iddia geldi. Arjantinli futbolcuların Jorge Sampaoli’yi takımda istemediğini belirten Lombardi, “Futbolcular Sampaoli’yi saf dışı bırakıp Burruchaga’yı takımın başına getirmek istiyor” ifadelerini kullandı.

‘MESSİ’NİN KAFASINI YUKARIDA GÖRMEDİM’

Lionel Messi’yi de eleştiren Lombardi, “Milli marş okunurken Messi’nin kafasını hiç yukarıda görmedim. Onu televizyonda görünce depresyona giriyorum. Sahanın ortasında öylece durunca Sampaoli’nin ona kızdığını gördüm. Oyuncular Hırvatistan’a karşı değil Sampaoli’ye karşı oynadılar” şeklinde konuştu.

Futbolcuların hiçbir şeyi önemsemediğini söyleyen Lombardi, “Bu oyuncu grubu hiçbir şeyi umursamıyor. Zaten birçok teknik direktörü görevden aldırdılar. Şimdi mazeret arıyorlar. Burada suç Sampaoli’nin değil, oyuncular çok sıradan. Messi’yi daha önce hiç görmediğim şekilde gördüm. Yürümedi, oynamadı” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.