Arınç: 2019'u Erdoğansız dizayn etmek istiyorlar

Arınç: 2019'u Erdoğansız dizayn etmek istiyorlar

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 82 yaşındaki hemşehrisi Mustafa Türk'ün tutuklanmasından 'Perinçek ekibi' olarak adlandırdığı kesimi sorumlu tutarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, Manisa’da 82 yaşındaki Mustafa Türk’ün ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanmasını eleştirdi. Arınç, isim vermeden tepki gösterdiği Perinçek’in ‘rövanş’ peşinde olduğunu öne sürdü.

Sağlık sorunları bulunan Türk’le ilgili Bülent Arınç’a çağrı yapan eşi Selver Türk, “Bizi Bülent Arınç’tan sorsunlar” demişti.  Eşinin yürümekte bile zorlandığını anlatan Selver Türk “Özal’ın önüne sofra kurdum ben. Eğer ki eşim, çocuklarım, ben ve ailem bir teröristlik yaptıysak, Allah bin defa canımızı alsın. Eşimin diyabeti, tansiyonu, kolestrolü var. İdrarını tutamıyor. Eşim darbe mi yapmış? Allah insaf, merhamet versin” ifadesini kullanmıştı.

’15 TEMMUZ ÖNCESİ GÜLEN SEVMEK SUÇSA, HERKES SUÇLU’

Bunun üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Arınç, Mustafa Türk’ü 40 yıldır tanıdığını ve eğitim faaliyetlerine destek olan ‘hayırsever’ biri olduğunu söyledi. Arınç, “Mustafa Türk’ün 15 Temmuz öncesi Gülen’i sevip sayması ve sadece öncülük ettiği eğitim faaliyetlerine destek vermesi suç ise bu ülkede bu suça ortak olmamış insan bulmak neredeyse imkânsızdır” dedi.

‘AMAÇLARI RÖVANŞA ERMEK’

Arınç ayrıca isim vermeden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i işaret ederek, şu açıklamada bulundu: “Onu içeride tutan irade, ‘Hukuk, siyasetin köpeğidir’ diyen ve mağduriyetlere yol açan hukuksuz yargı süreçleri için büyük bir sevinçle ‘Türk yargısı 50 yılın altın devrini yaşıyor’ diyenlerin iradesidir. Ve o iradenin nihai hedefi, 2019’da siyaseti Erdoğan’sız ve AK Partisiz dizayn etmek ve nihayetinde ‘rövanşa’ erişmektir. Şahsen bu oyunu görmediğim, bu planı bilmediğim sanılmasın.

‘HEDEFTEKİLER GÖREMİYORSA SORUMLUSU BEN DEĞİLİM’

Fakat iş o ki, bu planın nihai hedefindeki insanlar bu oyunu göremiyor, bu planı bozmak için adım atamıyorsa, onun sorumlusu ben değilim! Ve kimsenin cürmünü, sorumluluğunu da yüklenecek değilim.

‘KİN, SİZİ ADALETSİZLİĞE İTMESİN’

Arınç’ın açıklamasının sonunda, ‘Herhangi bir topluluğa karşı duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin’ diyen Maide Suresi’nin 8. ayetini paylaşması da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.