Arel Üniversitesi 5 akademisyeni uzaklaştırdı

Arel Üniversitesi 5 akademisyeni uzaklaştırdı

Arel Üniversitesi Rektörlüğü "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzalayan beş akademisyenin haklarında başlatılan soruşturma süresince okulla ilişkilerini kesti.

Arel Üniversitesi Rektörlüğü “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalayan beş akademisyenin haklarında başlatılan soruşturma süresince okulla ilişkilerini kesti.

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzaladıkları gerekçesiyle İstanbul Arel Üniversitesi’nden beş akademisyen uzaklaştırıldı.

Rektörlük tarafından akademisyenlere gönderilen yazıda “Soruşturma esnasında ilişkiniz kesilmiştir” denildi.

ÖĞRENCİLERDEN HOCALARINA DESTEK

Arel Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü, okuldan uzaklaştırılan hocalarına destek mesajı yayınladı:

“İstanbul Arel Üniversitesi 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza atan 5 hocamız hakkında soruşturma açarak, okulla ilişiklerini kesti.

“Soruşturmanın İktidarın baskısı ile ülkede oluşturulan faşist iklimden kaynaklandığını biliyoruz ve bunun sembolik olduğunu düşünerek kısa süre içerinde hocalarımızın okula dönmelerini umut ediyoruz.

“Bunun aksinde bir karar çıkması durumunda Arel üniversitesi öğrencileri olarak buna sessiz kalmayacağımızı bildiriyor ve bilim karşısında insanlık düşmanlarını destekleyenlerd en hesap soracağımızı çok net ilan ediyoruz! Hocalarımız yalnız değildir!”

EKN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.