Araçlara kablosuz şarj dönemi

Araçlara kablosuz şarj dönemi

Open Dots Alliance organizasyonu tarafından geliştirilen teknoloji önde gelen otomobil firmaları tarafından kullanılmaya başlandı.

Bu gelişmeler arasında belki de pek çoğumuzun sabırsızlıkla beklediği yenilik, cihazların kablolardan kurtularak enerji ya da şarj gerekliliklerinin kablosuz olarak çözümlenmesi. Bilindiği gibi pek çok teknolojik yenilikle ilk kez karşılaştığımız sektör genellikle otomotiv sektörü oluyor.

Otomobil kullanıcılarının telefonlarını uğraşsız bir şekilde "bırak ve şarj et" yöntemiyle şarj etme isteğine araç üreticileri kayıtsız kalamadı ve kar amacı gütmeyen kablosuz şarj standartlarını destekleyen Open Dots Alliance organizasyonu tarafından geliştirilen teknoloji önde gelen otomobil firmaları tarafından kullanılmaya başlandı.

CDT Bilgi Teknolojileri de konuyla ilgili olarak Mentor Graphics'in geliştirdiği devre tasarım ve gömülü sistem çözümleri ürünleriyle hem tasarım hem de yazılım noktasında ürün ve hizmetlerini sunuyor.

CDT Genel Müdürü Alpay Göğüş, Mentor Graphics'in kablosuz şarj teknolojileriyle ilgili geliştirdiği ürünler ve hizmetlerden bahsetti: "Mentor Graphics gerek elektronik devre tasarımı, gerek kablolama çözümleri ve gerekse gömülü sistem uygulamaları ile kablosuz çözümler alanında lider uygulamalara teknoloji desteği sunuyor. Biz de ülkemizde bu konuda çalışmak isteyen firmalara bu teknolojik altyapı ürünlerini sunup kullanımlarına yardımcı oluyoruz. Bu teknoloji giderek yaygınlaşıp günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline çok kısa sürede gelecektir."

Özellikle telefonlarını uzun yolda navigasyon için kullanmak isteyen sürücülerin bu yenilikle çok rahat edeceğini belirten Göğüş, araçlar için geliştirilen kablosuz şarj teknolojisiyle ilgili fikirlerini de paylaştı: "Araçlar için geliştirilen kablosuz şarj teknolojisi sadece telefonlarla sınırlı değil; tablet, notebook ve benzeri diğer elektrikli aletler için de kullanılabilir durumda. \%100'e yakın cihaz verimliliği sağlayan, doğası gereği düşük maliyetli bu teknolojinin hızla yayılacağı ve otomotiv sektörü dışında da kullanımının artacağını öngörüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.