Apple - FBI tartışmasında teknoloji dünyası Apple'ı destekliyor

Apple - FBI tartışmasında teknoloji dünyası Apple'ı destekliyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) kullanıcıların telefon şifrelerine erişim talebine karşı mahkeme kararına direnen Apple'a teknoloji dünyasından destek artıyor.

Twitter ve AirBnB'nin ardından eBay, Google ve Amazon'ın da arasında olduğu 17 şirket daha Apple'a destek çıktı.

FBI'ın elinde, San Bernardino saldırısına 14 kişiyi öldüren Syed Rizwan Farook'un cep telefonunun kilidini açması talebinde bulunulan mahkeme kararı var.

Fakat Apple, ürünlerinin güvenliğinin zayıflatılamacağı gerekçesiyle kararı temyize taşıdı.

Taraflar şimdi, mahkeme kararından dolaylı olarak etkilenen diğer şahıs ve şirketlerin mahkemeye sunduğu bilirkişi raporlarının değerlendirilmesini bekliyor.

Apple, FBI'ın talebinin müşterilerin firmaya duyduğu güveni sarsabileceğini ve devlet kuruluşlarının müşterilerin verilerine erişebilmesi için 'bir arka kapı' yaratacağını savunuyor.

Apple CEO'su "Kimileri sadece tek bir telefon için arka kapı açılmasının olayı çözeceğini söyleyebilir. Ancak böyle bir arka kapı bir kez açılırsa aynı teknik her yerde kullanılabilir. Bunu bir maymuncuk anahtarına benzetebilirsiniz. Birden fazla kapıyı açabilen, tek bir anahtar" demişti.

FBI'a karşı yargı mücadelesinde resmi olarak Apple'a destek çıkan internet firmalarına Twitter, AirBnB, Ebay, LinkedIn ve Reddit de bilirkişi raporuyla katıldı.

Daha önce Amazon, Cisco, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla, Pinterest, Snapchat, WhatsApp ve Yahoo da mahkemeye bilirkişi raporu sunarak Apple'a destek vermişti.

AT&T ve Intel de ayrı rapor sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.