Apple, AirPods'unuzu kaybetmenizi mi istiyor?

Apple, AirPods'unuzu kaybetmenizi mi istiyor?

Apple, kaybolan Airpods'ları bulmak için geliştirilmiş bir uygulamayı App Store'dan kaldırıldı. Apple, kulaklıkların kaybolmasını istiyor olabilir mi?

Apple tarafından geçtiğimiz ay içerisinde satışa sunulan AirPods kulaklık seti, daha piyasaya çıkmadan kaybolacağı endişesiyle oldukça tartışılmıştı. Bu konuda kullanıcılara yardımcı olmak isteyen Finder for AirPods adlı uygulama ise App Store’dan bir anda kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta Finder for AirPods adıyla App Store’a giriş yapan ücretli bir uygulama, kulaklığınızı nerede bıraktığınız konusunda size yardımcı olma niyetini taşıyordu. Ancak uygulama Apple tarafından hiçbir açıklama yapılmadan mağazasından kaldırdı. Bu hamle akıllara, Apple’ın kullanıcılarının kulaklıklarını kaybetmesini istediği şeklinde yorumlandı.

Finder for AirPods uygulaması, AirPods’un Bluetooth sinyallerini takip ederek, sinyalin gücüne göre kullanıcılara kulaklıklarına ne kadar yakın olduklarını gösteriyordu. Tabii ki bu kadar küçük nesneler için sunulan bu yöntem oldukça tutarsız ancak en azından başka hiçbir araç yokken iş görür nitelikte. Apple’ın ise bu tutarsızlığı problem olarak görmüş olabileceği de bir diğer akla gelen seçenek.

Apple’ın kaybolan Airpods’lar için sunduğu bir çözüm yok; kullanıcılar 69 dolar karşılığında yeni bir (adet) Airpods kulaklık edinebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.