Antep'teki katliam dosyasında iki yıldır ilerleme yok

Antep'teki katliam dosyasında iki yıldır ilerleme yok

Gaziantep’te 56 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısına ilişkin dosyada 2 yıldır hiçbir ilerleme yok.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Beybahçe mahallesinde 20 Ağustos 2016 tarihinde Kürt bir ailenin düğününe IŞİD’in gerçekleştirdiği ve 40'ı çocuk 56 kişinin yaşamını yitirdiği, 69 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısının üzerinden 2 yıl geçti. Patlamada yaralananlar ve yakınlarını kaybedenler, yargı sürecinde bir ilerleme kaydedilmemesine tepkili.

'O GÜN BENİM KIYAMETİMDİ'

MA'da yer alan habere göre, patlamada 15 yaşındaki oğlu Abdulhalim Çelikten’i kaybeden Zeynel Çelikten, olay yerine ilk gidenlerden olduğunu söyledi.

O anları anlatan Çelikten, "Hem barut kokusu, hem kan kokusu, hem et kokusu bir birine karışmıştı. Akşam üzeri biz yemek yedikten sonra oğlum arkadaşlarıyla beraber mahallede gezmeye çıktı. Biz de dernekte toplantı vardı diye oraya gitmiştik. Bir saat geçmeden çok büyük bir ses geldi. Biz oraya giderken tanıdıklar, yolda bizi görenler 'düğünde herkes öldü' diyordu. O gün aklımdan hiç çıkmıyor."

Patlamadan sonra, ilk aylarda her gün gelip söz veren yetkililerin sözlerini tutmadığını belirten Çelikten, "2'nci yıl dönümüdür. Geçen yıl dönümünde kimse gelip ziyaret dahi etmedi. Yalan söylemeleri bizim acımızı daha da büyütüyor. Bizim acımızı paylaşmadılar. Biz para pul derdinde değiliz. Biz sadece manevi destek istiyoruz. Bize çok farklı bir gözle bakıyorlar" dedi.

Patlamanın gerçekleştiği düğünde şarkı söyleyen müzisyen Mesut Garsi, o geceyi şöyle anlattı:

"Önce cihazın patladığını düşündüm. Benim önümde çok kişi olmasından dolayı kurtuldum. Çok ağır yaralı olmama rağmen şuurum açıktı. Patlamadan sonraki o manzara halen gözümün önündedir. Ambulanslar olay yerine geç geldi. Oradaki halk yaralıları kendileri hastaneye götürmeseydi ölü sayısı daha çok olurdu."

Patlamayla beraber hayatının karardığını anlatan Garsi, "Çocukluktan beri tanıdığım gençler gözümün önünde öldü. Arada düğüne gittiğimde o gün halay çeken gençler gözümün önüne geliyor. Orada ölen küçük çocukların günahı neydi? 60 insan öldü. Patlama olalı 2 yıl oldu. Halen yargıda bir adım ilerleme yok. Kim yapmış o dahi açıklanmadı. Devlet istese bugün hemen bulur ama istemiyor. Orada ölenlerin hepsi Kürt’tü. Devletin gözünde bir kıymetimiz yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.