Antep'te patlama: 3 polis hayatını kaybetti

Antep'te patlama: 3 polis hayatını kaybetti

Antep 500 Evler Mahallesi'nde polisin bir hücre evine yaptığı baskın sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 polis hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

Olay, saat 12.45 sıralarında 500 Evler Mahallesi'nde meydana geldi. Antep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekipleri tarafından bir eve operasyon düzenlendi. Evin çevresi kuşatılırken, canlı bomba olduğu iddia edilen bir kişinin kendini patlattığı belirtildi.

Antep Valisi Ali Yerlikaya, patlamada 3 polisin hayatını kaybettiğini, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu belirtti. 

Yaralılar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere taşınarak tedaviye alındı.

Polis Özel Harekat timlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı bölgeye kimse yaklaştırılmazken, olayla ilgili 7-8 kişi de gözaltına aldı.

SAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise, ''16 Ekim 2016 Pazar günü öğle 12.45 saatlerinde Gaziantep Şahinbey ilçemiz Beşyüzevler Mahallesi’nde ilimiz Emniyet Müdürlüğü’nce terör örgütü mensuplarının ikamet ettiği eve yapılan operasyon sonucu, örgüt mensuplarının üzerinde taşıdığı patlayıcı maddeyi patlatmak suretiyle 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 8 kişi yaralanmıştır. Olay mahallinde terör örgütüne mensup 1 canlı bomba ölü olarak ele geçirilmiştir.

Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu anlaşılmış, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacağı saygıyla duyurulur'' denildi.

İKİNCİ BİR PATLAMA MEYDANA GELDİ

Patlamanın ardından kaçtığı belirtilen bir kişiyi yakalamak için polisler tarafından başka bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen bölgede silah ve patlama sesi duyuldu. Olayda herhangi can kaybı ya da yaralının olup olmadığı hakkında henüz bilgi verilmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.