Antep'te 12 tutuklama, Birecik'te 13 gözaltı

Antep'te 12 tutuklama, Birecik'te 13 gözaltı

Antep'te gözaltına alınan 13 öğrenciden 12'si tutuklandı, Urfa Birecik'te de DBP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Antep'te 10 Şubat'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan üniversite öğrencileri Ali Bakır, Azad Aslan, Vehbi Aydemir, Yahya Kemal Doğru, Musa Aydın, Mustafa Kökel, Şabah Bayhan, Yunus Abul, Ferhat Akgül, Özgür Uysal, Hasan Bozkuş, Yusuf Koçyiğit ve Rıdvan Ekinci dün akşam saatlerinde Antep Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcıya ifade veren öğrenciler, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye ifade veren öğrencilerden Ali Bakır adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 12 öğrenci ise aynı iddiayla tutuklanıp Antep H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Birecik'te 13 gözaltı 

Urfa'nın Birecik ilçesinde ise sabah saatlerinde kırsal ve merkez mahallelerinde polis ile jandarmanın yaptığı ev baskınlarında DBP eski İlçe Eşbaşkanı Ahmet Kılıç, DBP ilçe yöneticisi Halil Genç, Belediye Meclis Üyesi Bozan Karayılan, Fırat Kültür Merkezi çalışanları Selahattin Algaç ve Mehmet Yaşar ile Hüseyin Gökdoğan, Nuh Karadağ, Atilla Yavuz, Mustafa Şahin, Mahmut Arıkan, Seydi Kayabaş, Tahir Yıldız ve Mahmut Korkmazer gözaltına alındı.

13 kişinin açıklama ve protesto yürüyüşlerine katıldıkları için gözaltına alındıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.