Antep Katliamı Yüksekova'da kınandı

Antep Katliamı Yüksekova'da kınandı

Antep'te bir düğüne yapılan canlı bomba saldırısı Yüksekova'da düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - 54 yurttaşın yaşamını yitirdiği Antep Katliamı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde DBP ve HDP il örgütleri tarafından yapılan basın toplantısı ile kınandı. DBP ilçe binasında yapılan basın toplantısına DBP ve HDP’li yöneticilerin yanı sıra, İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan DBP İlçe Yöneticisi Ercan Sevmez, böyle katliamlara yabancı olmadıklarını belirtti. Katliamı gerçekleştirenleri Suruç, Ankara, Diyarbakır ve Kobanê’den tanıdıklarını ifade eden Sevmez, katliamın nedenini Minbiç ve Kobanê’deki yenilginin nedeni olarak açıkladı.

‘Birlik ve beraberlik ile bu oyunu bozabiliriz’

Katliamın, KCK’nin yayınladığı deklarasyondan sonra yapıldığını belirten Sevmez, “Çözüm ve barış istemeyen, daha fazla kan ve gözyaşının akmasını isteyenlere karşı birlikte durmamız gerekir. Herkes sorumluluk üstlentmeli. Bu oyunları ancak onurlu bir beraberlik ve bütünlük ile bozabiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.