Antalya'da Gezi Davası ertelendi

Antalya'da Gezi Davası ertelendi

ANTALYA'daki Gezi Parkı protestoları nedeniyle birinci dalgada gözaltına alınan ve haklarında toplam 291 yıl hapis cezası istenen 7 kişi hakkındaki dava 30 Eylül'e ertelendi.

ANTALYA - Antalya'da, geçen yıl 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece Taksim Gezi Parkı'ndaki yayalaştırma projesine tepki amaçlı Çallı Kavşağı'ndaki olaylar kapsamında birinci dalgada gözaltına alınan 7 kişi, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada 7 sanığın yanı sıra, şikayetçi olarak gösterilen kurumlardan Kepez Belediyesi ve Hazine'nin avukatlarıyla sanık avukatları hazır bulundu. Şikayetçi gösterilen 28 polis memuru ise davaya katılmadı.

ADLİ KONTROLLER KALDIRILDI

Sanıklar Fecri Ataseven, Hamit Umut Baran, Naim Doğan, Şilan Tekmenüray, Ersin Elyakut, Hacı Bey Temur, Başar Gürbüz adlı sanıklar, silahlı terör örgütü üyesi olma, memura etkin direnme, toplantı gösteri yürüyüşü yasasına muhalefet ve kamu malına zarar verme suçlamalarına yönelik savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, sanıkların haftada bir gün polis merkezine imza verme yönündeki adli kontrol kararını kaldırırrken, yurtdışı yasağının devamına hükmetti. Dava, kurum zararlarına ilişkin belgelerin ibraz edilmesi, sanıklardan bazılarının yazılı savunma verme talebi, duruşmaya katılmayan şikayetçilerin ifadelerinin alınması için 30 Eylül tarihine ertelendi.

TİYATRO BENZETMESİ

Sanık avukatlarından Hakan Evcin, yaşananları tiyatro oyununa benzeterek, “Binlerce kişinin katıldığı olaylara ilişkin burada 3-5 kişi seçip, olmayan deliller yaratılıp, herşey bu kişilerin üzerine yıkılmaya çalışılıyor. Gezi olaylarına dava açılması insanlık suçudur" dedi. Avukat Nusret Gürgöz ise bu gençlerin daha aydınlık bir ülke istedikleri için yargılandıklarını söyledi.

42'ŞER YIL HAPİS İSTEMİ

4 Eylül 2013 günü gözaltına alınan 7 kişiden Fecri Ataseven ve Hasan Umut Baran, aynı gün tutuklanarak Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, diğer 5 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Tutuklu sanıklar Ataseven ve Baran, 4 ay 11 günlük tutukluluk süresinin ardından 13 Ocak günü çıkarıldıkları ilk mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 28 polis ve 5 kurumun şikayetçi olduğu sanıklardan Ersin Elyakut hakkında 39 yıl, diğer 6 sanık hakkında ise 42'şer yıl hapis isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.