Anonymous'tan Türkiye'ye saldırı

Anonymous'tan Türkiye'ye saldırı

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous Türkiye'de bankalar, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere çok geniş kapsamlı bir siber saldırı düzenledi.

Dünyaca ünlü hackler grubu Anonymous dün başlattığı siber saldırılara bugün devam etti. Türkiye'yi hedef alan siber saldırılar sonucu kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve bu web sitelerine ait mobil uygulamalar etkilendi.

SALDIRACAKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ

Anonymous grubu YouTube'dan bu saldırıları yapacağını belirtmişti. Türkiye'nin DNS'lerine, bankaların web sitelerine, kamu kurum veya kuruluşlara ait web sitelerine ve mobil uygulamalara saldırılara devam edeceğini duyurmuştu.

DDoS SALDIRISI

Anonymous grubunun web siteler üzerinde yapmış olduğu bir hackleme değil, yanlızca erişimin yavaşlatılarak hizmet veremeyecek duruma getirmek. Bunun yapılmasının birçok yolu var ancak en çok bilinen tabiriyle bu saldırılara DDoS saldırılar deniyor.

DDoS saldırı, bir web sitesini ele geçirmek için yapılmış bir saldırı değildir. Bu genelde zombi haline getirilmiş bilgisayarlarla aynı anda bir web sitesine veya uygulamaya giriş yapmakla yapılır. Anlık yoğunluğu taşıyamayan bu web sitesi veya uygulama kısa süreli de olsa hizmet veremeyecek duruma gelmiş olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.