Ankara'daki patlamaya ilişkin Hükümet Sözcüsü'nden açıklama

Ankara'daki patlamaya ilişkin Hükümet Sözcüsü'nden açıklama

Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını belirtti.

Ankara'da askeri personelin servis aracına dönük yapılan saldırıya ilişkin Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, yaşamını yitirenlerin sayısının 28'e çıktığını, saldırının kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğinin henüz netleşmediğini belirtti.

Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"28 vatandaşımız hayatını kaybetti. Vefat etmiş olan insanlar arasında TSK mensupları olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz. Kimlik tespitleri yapıldıkça kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 61 vatandaşımızın da çeşitli hastanelerde olduğunu paylaşmak isterim.

Olay anının 3. dakikasından itibaren 32 ambulans olay yerine sevk edildi. Ayrıca olay çok kısa süre içerisinde olay yeri inceleme birimleri tarafından kontrol altına alındıktan sonra 7 kişilik savcı ekibi tarafından soruşturma başlatıldı. Bütün veriler titizlikle değerlendiriliyor. Kimin gerçekleştirdiğine dair bir bilgi ve açıklama yok. Sonuç itibariyle bu saldırının arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır. Çok kısa bir süre içerisinde otopsi çalışmalarına başlandı, en kısa süre içinde kimlikler ortaya çıkacak. Bizim sizler aracılığıyla beklentimiz, bir takım bilgi kirliliği ortaya çıkıyor ve vatandaşları korku ve panik içerisine itmeye devam ediliyor. Zaman zaman başka bombaların patladığı şekilde de bir takım görüşler dile getiriliyor, paylaşılıyor. Ankara’da ikinci bir patlama oldu ama şüpheli bir paket imha etmesi sırasında olan bir patlamaydı. Endişe edilecek bir durum olmadığını ifade etmek isterim. Titizlikle görevler yerine getirildi, elimizden gelen her çabayı ortaya koymaya başladık.

Hiç kimse endişe etmesin, olayın arkasındaki sorumlular bulunacak. Bu saldırı sadece servis otobüslerinin içerisinde bulunan askeri personele karşı bir saldırı değildir. Bu saldırı çok açık bir şekilde milletimize karşı yapılmış alçakça, sinsice, şerefsizce bir saldırıdır. Lanetliyoruz. Lanetliyoruz derken o saldırıda ortaya çıkacak saldırıyı yapanlar değil, onları maşa olarak kullananlar bu ve benzeri saldırının arkasındaki destekleri verenleri de lanetlediğimizi ifa ediyorum. Biliyoruz ki dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleri 3-5 kişiden oluşmaz. Desteklerin verildiğini biliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.