'Ankara'da olağandışı gelişmeler yaşanıyor'

'Ankara'da olağandışı gelişmeler yaşanıyor'

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, son dönemdeki gelişmelere ve doğrudan ya da dolaylı olarak yapılan açıklamalara dikkat çekti.

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, “Ankara’dan son birkaç hafta içinde gelen haberlere topluca bakarsanız olağan dışı gelişmeler yaşanıyor” dedi. Yetkin, “15 Temmuz dosyaları açıldıkça yeni gelişmeler de beklenebilir” ifadesini kullandı.

Yetkin, “Ankara’da olağandışı gelişmeler” başlıklı yazısında; Başbakan Binali Yıldırım’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkındaki açıklamalarını, Abdulkadir Selvi’nin köşesinde 15 Temmuz akşamı MİT’te saat 22.00 sularına kadar Fidan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Suriyeli muhalif Muaz el-Hatib’in yemekte olmasını yazmasını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 21 Temmuz’da Alman mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmesini, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Temmuz’daki Körfez turu öncesi Görmez’i başka göreve kaydıracaklarını açıklamasını, Türkiye’nin en büyük rüzgar enerjisi ihalesinde Alman şirketlerin ağırlığını, Görmez’in 31 Temmuz’da istifasını vermesini, 1 Ağustos’ta Çavuşoğlu’nun Mescidi Aksa açıklamasını, 2 Ağustos’taki YAŞ’ta 3 kuvvet komutanının değişmesini ve 3 Ağustos’ta AB Komsiyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in Türkiye ile müzakerelerin kesilmesinin söz konusu olmadığını açıklamasını sıraladı ve şunları yazdı:

“Ankara’dan son birkaç hafta içinde gelen haberlere topluca bakarsanız, icra gücünü halk oylamasıyla elinde toplamış bir cumhurbaşkanı altında kurulmuş bir tek parti hükümetinden beklenecek kestirilebilirlik düzeyinde olmadığını görebilirsiniz.

Tekrar etmek gerekiyor, bu gelişmeler birbiriyle doğrudan ilgili, ya da tamamen ilgisiz olabilir. Ancak toplu halde baktığınızda Ankara’da kapalı kapılar ardında ilginç gelişmeler olduğu anlaşılıyor.

15 Temmuz dosyaları açıldıkça yeni gelişmeler de beklenebilir.

Bu pilav daha epey su kaldıracak gibi görünüyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.