Ankara’da hayatını kaybedenlerin isimleri belli olmaya başladı

Ankara’da hayatını kaybedenlerin isimleri belli olmaya başladı

Ankara’da askeri servislere yapılan bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri belli olmaya başladı.

Ankara’da askeri servislere yapılan bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi yaralandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ”Hayatını kaybeden 28 kişiden 27’si TSK mensubu, biri ise sivil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Bunlardan 20’si bildiğiniz gibi rütbeli arkadaşlarımız, 8’i vatandaş olarak…” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan ise “Patlamadan etkilenen (ayakta tedavi edilenler dahil) 81 vatandaşımızın 59’u taburcu edilmiş olup, 7’si yoğun bakımda olmak üzere 22 vatandaşımızın tedavileri ise devam etmektedir” denildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri belli olanlar şöyle:

Gülşen Yıldız

Tarım TV muhabiri Gülşen Yıldız, Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 28 kişiden biri. Yıldız’ın cenazesi bugün Elbistan’da defnedilecek.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Yıldız, 4 yıldır Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda gazeteci olarak çalışıyordu.

Ayşegül Pürnek

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışan Pürnek 32 yaşındaydı.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdikten sonra Ankara’ya giderek Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda çalışmaya başlamıştı. Kayseri’nin Melikgazi ilçesindeki ailesine haber verildi.

Meryem Yılmaztürk

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 18 yıldır sivil memur olarak görev yapıyordu. Bir çocuk annesiydi.

Fatma Berna Atmaca

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının içerisindeki bir banka şubesinde memur olarak çalışıyordu. 26 yaşındaki Atmaca 3 ay önce evlenmişti.

Evine gitmek üzere askeri servis aracına binmişti. Kesin kimlik tespiti için Maraş’ta yaşayan ailesinden DNA örneği alındı.

Cumali Akman

Patlama anında servis içerisinde bulunan Cumali Akman, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda sivil memur olarak çalışıyordu.

Üç yıllık evli ve bir çocuk babasıydı. Cenazesi Çankırı’da defnedilecek.

Mehmet Koray Pınar

Hava Astsubay Mehmet Koray Pınar 28 yaşındaydı. Cenazesi Adli Tıp’tan ailesine teslim edildi ve Çankırı’ya gönderilecek.

Feyyaz İlhan

Muharebe Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan 25 yaşındaydı.

Van’ın Başkale İlçesi’nden Bursa’nın Mudanya ilçesine yerleşen ve bir fabrikada işçi olarak çalışan babası Abdülcabbar İlhan, annesi Cahide İlhan ve kardeşi Gökhan İlhan cenazesini almak üzere Ankara’ya hareket etti.

Ali Öztaş

Asker şoförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş’ın Adana’daki ailesine haber verildi.

Açık Öğretim Fakültesi mezunu Öztaş’ın dayısı Veli Çelik gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin terhis olmasına 73 gün kaldığını söyledi, “Sivil yaşamında şoförlük yaptığı için askerliğini de şoför olarak yapıyordu. Belki de patlatılan servisi kullanıyordu” dedi.

Mehmet Yener

Astsubay Başçavuş Mehmet Yener’in Antep’in Islahiye ilçesine bağlı Kozdere Mahallesi’ndeki ailesine haber verildi.

Yener 19 yıldır orduda görev yapıyordu, 5 yıl önce Ankara’ya atanmıştı. Eşi öğretmen olan Yener 2 çocuk babasıydı.

Orçun Münyas

Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli olan sivil memur Münyas 25 yaşındaydı. Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan ailesine haber verildi.

Arkadaşı Cihan Yıldırım, Münyas’ın daha önce bir bankada çalıştığını ve şimdiki görev yerine yaklaşık 1,5 yıl önce başladığını anlattı.

İbrahim Baran

Astsubay Baran’ın Kırşehir’in Kaman ilçesindeki ailesi, Baran’ın yaralandığı söylenerek Ankara’ya çağrıldı. Babası Mustafa Barana’a Ankara’da oğlunun öldüğü haberi verildi.

Evli ve iki çocuk babası İbrahim Baran 42 yaşındaydı. Cenazesi, Ankara’da bir kamu kurumunda çalışan eşinin isteğiyle Ankara’da toprağa verilecek.

Eren Ördek

Ağrılı 35 yaşındaki Ördek, Başçavuş’tu. İzmir, Buca’da yaşayan ailesine haber verildi.

Daha önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı olarak Marmaris Aksaz’da görev yapıyordu, yaklaşık 4 ay önce tayini Ankara’ya çıkmıştı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Cüneyt Sertel

Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevliydi. Haymana Topçayırı Mahallesi nüfusuna kayıtlı Sertel evli ve iki kız çocuğu babasıydı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.