Ankara'da doğalgaz patlaması

Ankara'da doğalgaz patlaması

Ankara'da bir binada patlama yaşandı. Olayda 3 kişi yaralanırken, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, göçük altında kimsenin olmadığını açıkladı.

Ankara’da Küçükesat semtinde bulunan Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne ait 3 katlı lojmanın 2’nci katında, patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle binanın bir kısmı çöktü. Olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olayda yaralanan 3 kişi, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Enkazda arama çalışmaları başlatılırken, çevik kuvvet polisleri gaz kaçağı ihtimaline karşı, çevrede toplanan kalabalığı uzaklaştırdı.

‘ENKAZ ALTINDA KİMSE YOK’

Patlamanın yaşandığı bölgeye gelen Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, ”Doğalgaz patlaması üzerinde duruyoruz. Doğalgaz inceleme uzmanları, çalışmalarını sürdürüyor. Ankaralılar rahat olsun. Terörle ilgili herhangi bir şüphe yok. İncelemelerimiz sürüyor” dedi.

Karaaslan, göçük altında kimsenin olmadığını bilgisini de paylaştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Patlamayla ilgili olarak Ankara Valiliği yazılı açıklama yaptı. Binanın son katının kullanılamaz hale geldiği belirtilirken, olayla ilgili incelemenin devam ettiği aktarıldı. Valiliğin açıklaması şu şekilde:

“İlimiz Çankaya İlçesi Küçükesat Mahallesi Başçavuş Sokakta bulunan bir binada saat 21.00 sularında, doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamanın hemen ardından Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri ve sağlık görevlileri olay yerine sevk edilerek müdahale etmeleri sağlanmıştır. Ayrıca bina çevresinde de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerekli tedbirler alınmıştır.

Patlama sonucunda üç katlı olan binanın son katı kullanılamaz hâle gelmiştir.

Patlama sırasında binada bulunan üç vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın tedavileri devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

Olayla ilgili incelemeler devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.