Ankara’da bombalı saldırı: 34 kişi öldü

Ankara’da bombalı saldırı: 34 kişi öldü

Ankara Kızılay’da otobüs duraklarının bulunduğu Güvenpark’a yakın bir noktada meydana gelen patlamada 34 kişi yaşamını yitirdi, 125 kişi de yaralandı.

ANKARA - Ankara Kızılay Güvenpark'ta akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Kızılay’da 18.35’te Gama İş Merkezi'nin karşısındaki otobüs duraklarının yanında meydana gelen patlama sonucunda 34 kişi kişi hayatını kaybetti.

pat1.jpg

Kentin merkezinde yaşanan patlama, Güvenpark’ta otobüs duraklarının olduğu bölgede, çevik kuvvet polislerinin asayişi sağlamak için bulunduğu yere de yakın bir noktada gerçekleşti.

İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Adalet Bakanı saldırı sonrasında düzenlenen Güvenlik Zirvesi’nin ardından ortak bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı: 34 kişi öldü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, “Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir,” dedi.

Müezzinoğlu, 125 hastanın tedavisine devam edildiğini, bunlardan 19’unun ise durumu ciddi olduğunu kaydetti.

Ala: Saldırı, patlayıcı yüklü araçla yapıldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise “Saldırı, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla yapılmıştır,” dedi ve “Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip, araştırma ve soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır,” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama

Sağlık Bakanlığı, patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

Bomba yüklü araç ihtimali

Patlamaya bomba yüklü bir aracın neden olduğu ihtimali üzerinde durulurken, bomba ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

İnfilak ettiği belirtilen otobüste bulunduğunu söyleyen bir görgü tanığı ise patlaman anıyla ilgili olarak, bir arabanın otobüse yaklaştığı sırada şiddetli bir patlama olduğunu söyledi.

pat3.jpg

Yayın yasağı ve sosyal medyaya erişim engeli

RTÜK ise radyo ve televizyonlara yayın yasağı getirdi.

RTÜK’ün yayın yasağı kararı sonrasında ise Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) de sosyal medyaya erişim yasağı getirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, patlamada yaralanan veya hayatını kaybedenlere ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin erişim engellendi.

TİB tarafından, söz konusu erişim engeline ilişkin Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesine de başvuruda bulunulduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğlu : Saldırı, ‘ama’ ve ‘fakat’ demeden lanetlenmeli

“Türkiye’nin başkentinde, yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, ‘ama‘ ve ‘fakat‘ demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir. Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Ancak köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır.

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, terörle mücadele konusunda her türlü siyasi sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu kamuoyu huzurunda bir kez daha teyit ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

MHP’den açıklama

Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz ay yine Ankara’da düzenlenen saldırıyı anımsatarak, “Yaklaşık üç hafta sonra yeni bir saldırının daha vuku bulması iyi okunmalı, arkasındaki emel ve hedefler derinlemesine analiz edilmelidir,” dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, “Hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır” dedi, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise şifa diledi.

s1-084.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.