Ankara Katliamı için saygı duruşunu yuhalayanlara takipsizlik

Ankara Katliamı için saygı duruşunu yuhalayanlara takipsizlik

Türkiye-İzlanda maçında, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldığı sırada tribünlerde yaşanan ıslıklama, yuhalama ve tekbir getirme olayına ilişkin Konya Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Türkiye ile İzlanda arasında Konya’da oynanan maçta Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun yuhalanmasına ilişkin takipsizlik kararı verildi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemeleri son maçında Türkiye ile İzlanda 13 Ekim 2015’te Konya’da karşı karşıya gelmişti.

Maç öncesinde Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden 102 kişi için saygı duruşu yapılırken tribünlerden ıslık, yuhalama ve tekbir sesleri yükselmişti. Halkevleri, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Savcılık, konuyla ilgili kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Konya Cumhuriyet Savcılığı, ilgili takipsizlik kararında, ‘Ya Allah Bismillah Allahuekber’ diyerek tekbir getirilerek atılan sloganı ‘Milli birlik ve beraberliğimizi tehdit eden durumlarda atılan bir slogan’ olarak nitelendirdi.

Savcılık, Ankara saldırısında öldürülenler için yapılan saygı duruşu sırasında tribünlerde yaşanan ıslıklama, yuhalama ve ‘Ya Allah Bismillah Allahuekber’ şeklinde atılan sloganlara ilişkin ise “Slogan sırasında IŞİD propagandası ve şiddet eylemlerini öven bir söz ve davranışta bulunulmamıştır” şeklinde tespitte bulundu.

Savcılık, kararında ıslık eyleminin neden yapıldığının tespit edilemediğine karar vererek, “Bir an için saygı duruşunda bulunmayı protesto için yapıldığı düşünülse dahi ancak saygı duruşuna saygısızlık olarak değerlendirilebilir” şeklinde tespitte bulundu. (İMC)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.