Ankara Erbil'le görüşüyor

Ankara Erbil'le görüşüyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Mustafa ile bugün New York'ta biraraya gelecek.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 25 Eylül’de düzenleyeceği bağımsızlık referandumu öncesinde Türkiye tepki olarak Habur sınırında tatbikat başlatırken, bir yandan da diplomasi işliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Felah Mustafa ABD’nin New York kentinde bir araya gelecek.

Erbil’den yayın yapan Rûdaw sitesinin haberine göre, görüşme TSİ 16.30’da başlayacak.

Referandum kararının açıklanmasından sonra Ankara-Erbil hattında görüşme trafiği yaşanmıştı. Çavuşoğlu 23 Ağustos’ta önce Irak’ın başkenti Bağdat’ı, ardından da Erbil’i ziyaret etmiş; MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Çavuşoğlu’ndan önce Erbil’e gitmişti.

Erdoğan ve Çavuşoğlu, 72. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York’ta bulunuyor. (Kaynak: Rudaw)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum