Ankara Emniyeti’nden 8 Mart yürüyüşüne engel

Ankara Emniyeti’nden 8 Mart yürüyüşüne engel

Ankara Emniyeti’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşüne engel geldi. Yürüyüş güzergahının ‘yasal’ olmadığını duyuran Ankara Emniyeti ‘gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağını’ açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş güzergahı olarak belirlenen noktaların ‘yasal’ olmadığını duyurup, ‘gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağını’ açıkladı.

Kadın örgütlerinin tek tek yaptığı duyurulura yer veren Emniyet Müdürlüğü, söz konusu duyurularda Sakarya Caddesi, Akay Kavşağı, Tunalı Caddesi ve Kuğulu Park arasında kalan güzergâh ve çevresi, Kolej Kavşağı ve Kızılay istikametinin geçtiğini belirtti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ”Başta Kızılay Bölgesi olmak üzere Atatürk Bulvarı, Akay Kavşağı, Tunalı Caddesi, Kuğulu Park, Sakarya Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi, Kolej Meydanı ile açılan tüm cadde ve sokaklarda gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır” denildi.

Bu noktaların yürüyüş güzergahı olmadığını aktaran Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, “Bu nedenle söz konusu güzergâhta böyle kitlesel katılımlı bir eylemin gerçekleştirilmesi yasal olarak mümkün olmadığı şeklinde adı geçen sivil toplum örgütlerine Valilik Makamının 4 Mart 2016 tarihli tebligat yazıları tebliğ edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.