Ankara 25. İcra Müdürlüğü: MHP kongresi toplanamaz

Ankara 25. İcra Müdürlüğü: MHP kongresi toplanamaz

Ankara 25. İcra Müdürlüğü, MHP’deki kongre kriziyle ilgili olarak “Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyati tedbir kararı geçerlidir, kurultay toplanamaz” açıklaması yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurultayı hakkında bir mahkeme kararı daha geldi.

Ankara 25. İcra Müdürlüğü MHP’deki kongre kriziyle ilgili olarak “Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtidayi tedbir kararı geçerlidir, kurultay toplanamaz” açıklaması yaptı.

Kararın alınmasında Adalet Bakanlığı’ndan görüş alındı.

Bahçeli: 15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur

Karar sonrası açıklama yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye bir ayağı bölgesel diğer ayağı küresel zeminde bulunan düşmanlık ve terörizm kuşatmasıyla boğuşurken, MHP de boğulmak isteniyor. Bu akşam çok uzatmayacağım, tane tane söyleyecek, net ifadelerle konuşacağım; 15 Mayıs’ta Olağanüstü Büyük Kurultayımız yoktur” dedi.

Ne oldu?

Ankara 2. İcra Hakimliği MHP’li muhaliflerin olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.

MHP’li muhaliflerin, bu kararın ardından 15 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstüsü kurultayı toplaması önünde bir engel kalmamıştı.

Başkan adaylarından Meral Akşener, Twitter’da paylaştığı mesajda kongre çağrısı yaptı.

MHP’de genel başkan adaylarından Sinan Oğan da bir açıklama yaparak, “Pazar günü kurultayımızı yapacağız” dedi.

MHP avukatları ise kararın hukuki olmadığını, kurultayın yapılmayacağını söyledi.

Bu kararın hemen ardından bir karar da Gemerek’ten geldi. Gemerek Sulh Hukuk mahkemesi, muhaliflerin yaptığı başvuruyu reddederek kurultayın yapılmamasına bir kez daha karar verdi.

İcra Dairesi ise akşam 20.30’da yeni bir karar verdi.

Kararda, Gemerek’in tedbir kararının geçerli olduğu belirtilerek kurultayın toplanamayacağı belirtildi. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.