Ankara 1 Mayıs kutlaması için ortak karar çıktı

Ankara 1 Mayıs kutlaması için ortak karar çıktı

Türk-İş, KESK, DİSK, TMMOB ve ATO'nun bu yıl da birlikte düzenleyeceği 1 Mayıs mitingi Kolej Meydanı'nda yapılacak.

Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB'ne bağlı odaların Ankara şubeleri ile Ankara Tabip Odası, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta Kolej meydanında bir miting gerçekleştirecek. Tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada, emekçilere yönelik en ağır saldırıların yapıldığı, baskı ve şiddet politikalarının arttığı bir dönemde Ankara'da ortak ve güçlü bir 1 Mayıs kutlamanın önemi vurgulandı. 

Ankara'da yapılacak 1 Mayıs kutlamasının programı Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Türk-İş, KESK, DİSK, TMMOB ve ATO'nun bu yıl da birlikte düzenleyeceği 1 Mayıs mitingi Kolej Meydanı'nda yapılacak. 

Basın toplantısında konuşan 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, Ankara’da 10 Ekim ve sonrasında yaşanan patlamalar gerekçesiyle emekçilere alanların yasaklandığını belirterek, bu kapsamda Sıhhiye Meydanı için yaptıkları başvurunun da reddedildiğini söyledi. Bu yılki 1 Mayıs kutlamaları kapsamında bir hafta boyunca işyerleri ve mahallelerde etkinlikler yapılacağı belirten Yılmaz, işçi havalarında ve semtlerde paneller, yürüyüşler yapılacağı açıklandı. Yılmaz, 1 Mayıs günü de işçi ve emekçilerin saat 13.00 Kolej Meydanı'nda toplanacağını duyurdu.

MAHALLE VE İŞYERLERİNDE DE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Sermayenin emeğe ve emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların tehlikeli boyutlara ulaştığını belirten Yılmaz, 200 yılı aşkın süredir dile getirilen insanca yaşam, insanca çalışma koşulları talebinin aradan geçen zaman karşı hala güncel olduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının ağırlaşması, işsizlik, yoksulluk ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaşması, iş cinayetleri, kadın cinayetleri ve çocuklara yönelik cinsel istismarların belirgin bir şekilde artması, emek ve demokrasi güçlerine yönelik baskı, şiddet ev saldırılar iç içe geçmiştir. Sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep eden, en demokratik talepleri bile baskı ve şiddet uygulayarak bastırmaya çalışan siyasi iktidarın kendine demokrat, sahte özgürlükçü yüzü toplumun geniş kesimleri tarafından görüldüğü bir dönemde 1 Mayıs'ın güçlü bir şekilde kutlanması önemlidir” dedi. 

'DAHA GÜÇLÜ VE KİTLESEL BİR KUTLAMA'

Türk-İş Ankara Temsilcisi Halil İbrahim Alpoğlu ise çalışma hayatı ile ilgili sorunların hükümet edenlere bildirilmesi için alanlarda olacaklarını söyledi. Çalışan çalışmayan herkesin hakkını arayacağı, taleplerini dile getireceği yerin 1 Mayıs alanı olduğunu ifade eden Alpoğlu, 6 ayda gerçekleşen 3 patlamanın Ankara'da yaşayanları sokağa çıkmaktan korkar hale getirdiğini ancak buna karşı 1 Mayıs'ta alanlara çıkmak gerektiğini söyledi. Alpoğlu, geçen yıl da Ankara'da ortak kutlama yapıldığını hatırlatarak “Bu yıl daha güçlü ve kitlesel kutlamak istiyoruz” dedi. 

‘GİDİŞATA 1 MAYIS’TA DUR DİYECEĞİZ’

DİSK Genel-İş Genel Sekreteri Cafer Konca da tüm farklılıkların bir kenara bırakılarak işçi ve emekçilerin ülkedeki otoriter ve faşizan gidişata karşı birleşmesi gerektiğini vurguladı. 

TMMOB Ankara İKK Temsilcisi Özgür Topçu da, 2016 1 Mayısı'nın güvencesizliğe ve korku politikalarına karşı AKP'ye hayır diyenlerin alanı olacağını belirterek “Karanlığa karşı olmaya ve halkı 1 Mayıs'a davet ediyorum” dedi.   

Ankara Tabip Odası Yöneticisi Mine Önal da tüm emekçilerin baskı altında tutulduklarını ve yaratılan baskı ve korku ortamında yapılacak 1 Mayıs'ı önemsediklerini söyledi. (Evrensel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.