Angelina Jolie Kürt mültecilere ne dedi?

Angelina Jolie Kürt mültecilere ne dedi?

BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie'nin dün Duhok'ta sohbet ettiği Kürt mülteciler ünlü oyuncuyla görüşmelerini anlattı...

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olan Angelina Jolie’nin dün Duhok’taki Domiz Kampı’nda ziyaret ettiği mülteciler, ünlü oyuncuyla ne konuştuklarını anlattı.

Rudaw gazetesinin haberine göre, Jolie, 40 dakika görüştüğü beş çocuk annesi Ronya Mizgin adlı Kürt mülteciye “Ben de anneyim ve senin durumunu en iyi anlayanlardan biriyim” dedi.

Eşini IŞİD’le savaşta kaybeden Ronya Mizgin, “Görüşmede çocuklarıma nasıl baktığımı sordu. Bende ona buralarda kimsesiz olduğumu ve kimsenin bana yardım etmediğini söyledim. 2 çocuğum hasta. Allah büyüktür, çocuklarıma yardım eder” diye konuştu.

Rudaw, Jolie’nin daha sonra Kürt mülteci Helime Abdullah’ın yanına gittiğini yazdı. Habere göre, Helime Abdullah ve iki kız kardeşi, mülteciyken üniversite okuduğu için Jolie’nin dikkatini çekmiş. Jolie, Helime Abdullah ve kız kardeşlerini bu zor şartlarda okudukları için tebrik etmiş.

Jolie’nin Kürt mültecilerin bulunduğu çadıra girerken kimsenin kendisine eşlik etmesini istemediği ve mültecilerle yalnız görüştüğü de belirtildi. (Rudaw)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.