Anadolu Adliyesi çalışanlarından 33'ü tutuklandı

Anadolu Adliyesi çalışanlarından 33'ü tutuklandı

Gülen cemaatine yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Anadolu Adliyesi'nde görevli 35 kişiden 33'ü tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında adliye personellerine ilişkin başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan Anadolu Adliyesi'nde görevli 35 kişi dün Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 33'ü tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan Anadolu Adliyesi'nde görevli 83 kişiden 79'u yakalanmıştı. Aralarında yazı işleri müdürü, katip, mübaşir ve teknisyenlerin de bulunduğu 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. 4 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.