Amerika'da 'Canavar Kasırga' alarmı

Amerika'da 'Canavar Kasırga' alarmı

Irina Kasırgası Karayipler'i vurmaya başladı, ABD'nin bazı eyaletlerinde OHAL ilan edildi.

Geçtiğimiz hafta özellikle ABD’nin Teksas Eyaleti’ni vuran ve 60’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği Harvey Kasırgası’nın yaraları sarılamaya çalışılırken bu kez Kayipler ve ABD’de Irina Kasırgası alarmı verildi.

Atlantik Okyanusu'nda son 10 yılda görülen en şiddetli fırtınalardan biri olması beklenen ve ‘Canavar Kasırga’ olarak alarak nitelendirilen Irina Kasırgası’nın yıkıcılık sıralamasında en yüksek derece olan 5. Kategoride olduğu ve hızının saatte 295 kilometreyi Bulduğu bildirildi. Harvey Kasırgası 4. derecedeydi.

Irina Kasırgası Karayipler’in kuzeindeki adaları vurmaya başladı. Antigua ve Barbuda Adaları’na ulaşan kasırga Porto Riko, Dominik Cumhuriyeti, Haiti ve Küba'ya doğru ilerliyor.

ABD’DE OHAL İLAN EDİLDİ

Kasırga nedeniyle ABD’nin Florida, Porto Riko ve Amerikan Virgin Adaları için olağanüstü hal ilan edildi. Florida eyaletinın Key West bölgesinde ise zorunlu tahliye kararı verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.