Amedspor'a verilen cezalar Meclis'e taşındı

Amedspor'a verilen cezalar Meclis'e taşındı

HDP, PFDK'nin Amedspor'a "sahada ideolojik propaganda yaptığı" gerekçesiyle verdiği cezaları Meclis'e taşıdı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Amedspor'a "maçta ideolojik propaganda yaptığı" gerekçesiyle ceza verilmesini Meclis gündemine taşıyarak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

PFDK'nin, Amedspor'a bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verdiğini belirten Tan, yine Amedspor oyuncusu Deniz Naki'nin de 12 resmi maçtan men edildiğini ve 19 bin 500 lira para cezası verdiğini hatırlattı. 

Tan, şu sorulara yanıt verilmesini istedi: "Amedspor'a oynadığı maçlardan sonra verilen bu cezaların detaylı gerekçesi nedir? Bir futbol takımının galibiyeti kutlamasına ve bölgede yaşanan olaylardan dolayı barışı istemesine yönelik PFDK'nin verdiği cezaları uygun görmekte misiniz? Bu cezalara yönelik Bakanlığınızın tavrı nedir? 'İnsanlar ölmesin barıştan başka çaremiz yok' diyen Deniz NAKİ'ye Türkiye futbol tarihinde eşine az rastlanır bir cezanın verilmesini nasıl değerlendirmektesiniz? Futbol müsabakalarında daha önce farklı futbolcularca 'asker selamı, Rabia işareti' gibi ideolojik davranışlar yapıldığı dikkate alınırsa bu futbolculara yönelik ne tür cezalar verilmiştir? Hangi yönetmeliğe göre çocukların ölmemesi ve barışın temenni edilmesine yönelik sözler böyle bir astronomik ceza doğurmuştur?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.