Amed Şehir Tiyatrosu İstanbul’da!

Amed Şehir Tiyatrosu İstanbul’da!

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları; Bûn an ji Nebûn, Dawiya Dawi ve Qırıx ile İstanbul’daki izleyiciyle buluşacak. Oyunlar 26-27-28 Mayıs’ta Su Gösteri Merkezi’nde, saat 20:30’da sahnelenecek.

Bûn an ji Nebûn, Dawiya Dawi ve Qırıx oyunları İstanbul’daki izleyiciyle buluşuyor!

Bûn an ji Nebûn (Yaşamak mı Ölmek mi) Melchior Lengyel’in yazdığı, Jan Mendell’in tiyatroya uyarladığı oyun Kürt edebiyatçı Dilawer Zeraq’ın çevirisiyle sahnelendi. Oyun; 2. Dünya Savaşı’nın Polonya’sında bir grup tiyatro oyuncusunun sahnelerinin kapanmaması uğruna verdikleri trajikomik mücadeleyi anlatıyor. Nazi Almanyası Polonya’yı işgal ederken Varşova’daki bir tiyatronun oyuncuları için Hamlet’in ünlü “Olmak ya da Olmamak” sözü giderek birebirleşiyor. İstemeden bulaştıkları bir casusluk olayının orta yerinde tiyatro artık yaşamakla ölmek arasında temsile dönüşüyor.

Rüknettin Gün’ün yönettiği oyunda; Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Mesut Erenci, Elvan Koçer, Berfin Emektar, Gulê Özalp Ulusoy, Kemal Ulusoy, Zeycan Ateş, Sena Özbey, Mehmet Musaoğlu, Şehabettin Dağ ve Emin Yalçınkaya rol alıyor.

AMED ŞEHİR TİYATROSU SAHNEDE!

Oyun 26 Mayıs tarihinde Su Gösteri Merkezi’nde saat 20:30’da sahnelenecek.

Amed Şehir Tiyatrosu Oyuncusu Özcan Ateş’in başından geçen hikayelerden yola çıkarak toplumsal reaksiyonları anlattığı “Dawiya Dawi” adlı stand-up gösterisi de 27 Mayıs Cumartesi günü izleyiciyle buluşacak.

28 Mayıs Pazar günü ise Karikatürist Doğan Güzel’in yarattığı Qırıx karakteri sahneye taşınacak. Kemal Gökhan Gürses’in tiyatroya uyarlayarak, yönettiği oyunu Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları Yavuz Akkuzu, Elvan Koçer ve Sena Özbey’in canlandırıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.