Altın Portakal'da sansüre devam: Kanun Hükmü, ikinci kez seçkiden çıkarıldı

Altın Portakal'da sansüre devam: Kanun Hükmü, ikinci kez seçkiden çıkarıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Kanun Hükmü' belgeseli nedeniyle desteğini çekme kararı sonrası Altın Portakal yönetimi belgeseli ikinci defa festival seçkisinden çıkardı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kanun Hükmü' karmaşası devam ediyor. 

Filmi seçkiden çıkarıp tepkiler sonrasında bu karardan geri adım atan festival yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "desteğini çekme" kararı sonrası tekrar sansür kararı aldı.

'SİNEMA SEKTÖRÜNDEN GEREKEN DESTEĞİ GÖREMEDİK''

Festival Yönetmeni Boyacıoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

"Kanun Hükmü adlı filmin festivaldeki varlığı nedeniyle şahsım adına soruşturma açıldığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Soruşturma ile birlikte benim ve ekibimin can güvenliği ile ilgili tehditler oldukça yüksek perdeden devam etmektedir. Oysa oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik. Geldiğimiz noktada olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Kanun Hükmü adlı belgeseli, Festival seçkisinden çıkarıyoruz."

Filmin festival seçkisinden çıkarılmasının ardından önce jüri üyeleri çekildi sonra da yönetmenler filmlerini festivalden toplu bir şekilde çekti. Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu bir gün sonra yaptığı yeni bir açıklamayla Kanun Hükmü’nün seçkiye yeniden dahil edildiğini duyurdu.

Filmin tekrar seçkiye dahil edilmesinin ardından bu defa Kültür ve Turizm Bakanlığı karara tepki göstererek festivalden çekildiğini duyurdu. Bununla birlikte festivalin sponsorları da bakanlıkla birlikte hareket ederek desteklerini çekmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.