Altın Aslan 'Baba'nın kızına

Altın Aslan 'Baba'nın kızına

Amerikalı yönetmen Sofia Coppola’nın "Somewhere-Bir yerlerde" adlı filmi Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü kazandı.

67. Venedik Film Festivali Altın Aslan Ödülü Cumartesi günü Amerikalı yönetmen Sofia Coppola’nın Somewhere filmine verildi. Film, Stephen Dorff’un canlandırdığı bir aktörün, kariyerinin üst noktasında yaşadığı kimlik krizini anlatıyor.

Amerikalı yönetmen Quentin Tarantino’nun başkanlık ettiği jüri 24 uzun metrajlı film arasından seçim yaptı. Tarantino, Somewhere filminin oy birliği ile seçildiğini belirtti.

Inglorious Basterds filminin yönetmeni ve aynı zamanda Sofia Coppola’nın yakın dostu olan Tarantino, filmin “sanatsal niteliklerini” överek, filmin ilk sahneden itibaren kendilerini memnun ettiğini söyledi. Tarantino, “Her tartıştığımızda bu filme geri döndük” dedi.

Altın Aslan Özel Ödülü ise 78 yaşındaki Amerikalı prodüktör ve yönetmen Monte Hellman’a verildi. 70 ve 80’li yılların bağımsız sinemasının figürlerinden olan Hellman’a bu ödül tüm kariyerinden dolayı verildi. 30 yıldan beridir ilk kez Hellman Venedik’te bir uzun metrajlı bir filmini (Road to Nowhere ) temsil ediyordu.

Gümüş Aslan Ödülüne 45 yaşındaki İspanyol yönetmen Alex de la Iglesia’nın “Balada” filmi layık görüldü. Filmde Franco dönemi komik bir dille anlatılıyor.

Son olarak Jüri Özel Ödülü Polonyalı Jerzy Skolimovski’nin Essential Killing filmine verildi. Bu filmin amerikalı aktör Vincent Gallo, merkez Avrupa’da bulunan bir Afgan kaçağı rolünden dolayı en iyi erkek oyuncu ödülüne hak kazandı. Filmde 83 dakika boyunca neredeyse hep ekranda olan Gallo, tek kelime konuşmuyor.

En iyi kadın oyuncu ödülü de Yunan yönetmen Athina Rachel Tsangari’nin ikinci filmi olan Attenberg’deki Marina’yı canlandıran genç Fransız oyuncu Ariane Abed’e verildi. / ANF