Altan'lar ve Ilıcak'ın tutukluluğu devam

Altan'lar ve Ilıcak'ın tutukluluğu devam

FETÖ medya yapılanması davasında 5 gündür savunma yapan gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanığın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın FETÖ davasında tutukluluğunun devamına karar verildi. Davada alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme tüm tutuklu sanıklar için ‘kaçma şüphesi olması’ ve ‘tutuklama tedbirinin yerinde olması’ sebebiyle tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Pazartesi günü başlayan mahkemede heyet bugün ara kararını açıkladı. Tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek hakkındaki tahliye talebi reddedilirken, gizli tanık ‘Söğüt’ ile Fetullah Gülen’in bir dönem sağ kolu olarak bilinen Yeni Akit yazarı Nurettin Veren’in bir dahaki duruşmada dinlenilmesine karar verildi. Davada tutuklu sanıklar olduğu için mahkeme Veren’in ‘Davetiye yerine geçmek üzere zorla getirilmesine’ de karar verdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.